Steenbanken haai: Juli 2013

Steenbanken Haai

 

Zondag met Koen afgesproken om op haaitjes te gaan vissen voor de Oosterscheldekering. Koen had al enige dagen energie gestoken voor het vinden van leuke stekken zo voor de kering en had al een aantal haaien gevangen,gemerkt en weer terug gezet. Aangekomen op de plaats van bestemming en vissen maar. Koen had de eerste haai al gevangen voordat ik mijn hengels in orde had. Dat beloofde wat te worden. Dit viel toch wel wat tegen, het hele tij uitgevist en en 5 haaien weten te vangen. De bijvangst was niet erg veel, een tong en een paar scharren. Dit smaakte toch naar meer en de afspraak gemaakt om maandag nog eens te proberen.

Eerst het zeeaas geregeld, vanaf de boot gebeld met Peter van het Piertje, wat een service, en het aas opgehaald voor de maandag visserij.

Kop afgebeten, wat zwemt hier rond?

Maandag wat vroeger vertrokken naar onze stek voor de kering om nog een deel van het tij mee te pakken. Na een uur vissen nog geen beet gezien, dat was toch wel een tegenvaller, wat nu te doen? Besloten om het dan maar wat verder de zee op te proberen richting steenbanken. Op een mooi gladde zee aangekomen en de hengels voorzien van verse zagers. Op deze stek was er leven genoeg, de aanbeten van wijtingen en scharren lieten niet lang op zich wachten, echter deze waren wel wat aan de kleine kant met af en toe een mooie erbij. Maar ja, haaien waren die er ook? Jazeker, tussen de scharren en de wijtingen door vingen we regelmatig een kleine haai. Op een bepaald moment een mooie aanbeet, draaien en wat is dit nu?! Een wijting achter de kop afgebeten, wat zwemt hier rond???

Koen een hengel opgetuigt met een stalen onderlijntje en een mooie makreel als aas en ik zelf een hengel met een verse wijting als aas. In de tussentijd ging Koen rustig door met het vangen van haaitjes. Na een uurtje vissen kregen we beet aan de hengel met de wijting er aan, aanslaan, jawel weerstand aan de andere kant van de lijn. Voorzichtig de lijn binnen draaien en ja een kleine haai en wat we gehoopt hadden kwam uit, een ruwe haai (tope) van wel 66 cm en 1,650kg !!  YES, onze dag kon nu helemaal niet meer stuk. Deze dag drie keer een wijting gevangen waar het lijf van afgebeten was. Alles bij alles een prima dagje zo op zee met in totaal 28 haaien gemerkt en teruggezet: 21 stuks gladde haai en een hondshaaitje voor Koen en 5 gladde haai en een ruwe haai voor Toon.

Dit vind je misschien ook leuk...