Quovadis Tongfestival

Alleen maatse tongen

We zaten aan boord van de “Quovadis”van de schippers Sjef en Wim, met nog twee andere vissers. Naar deze datum, vrijdag 18 juli 2014,  hadden we lang uitgekeken en vandaag was het eindelijk zo ver. We moesten wel vroeg uit bed en op pad om op tijd in Vlissingen te zijn maar na wat zoeken kwamen we ruim op tijd aan. Het was werkelijk prachtig weer en om ongeveer half 8 lagen we in de sluizen. We moesten wel een eind varen voor we op de plaats van bestemming waren, want we gingen naar de kust van Knokke, maar na ongeveer anderhalf uur varen zaten we op de plek van bestemming. Om tien uur mochten de lijnen het water in en de eerste twee mooie botten waren al snel aan boord, een van ons en een van een collega visser. Helaas telden voor de wedstrijd alleen maatse tongen mee, maar de mooie bot die we vingen is toch mee naar huis gegaan. Af en toe haalde we een tong van formaat binnen maar het liep nog niet storm, terwijl de boot naast ons de ene mooie tong na de andere eruit haalde.

Warm weer

Na de middag is de schipper wat verder naar achteren gaan liggen en toen hadden we een leuk anderhalf uur aan boord. Iedereen aan boord haalde mooie maatse tongen binnen en dat was leuk om mee te maken. Joost had zelfs twee maatse tongen in 1 draai uit het water. Het eindresultaat voor ons was 9 maatse tongen (4 voor mij en 5 voor Joost) en een mooie bot mee naar huis. De ondermaatse tong die Joost nog gevangen had zwemt weer.
Veel vissers klaagden over het warme weer, maar beter op zee dan in een warme fabriek denk ik dan maar. Wij hebben in ieder geval een onvergetelijke dag gehad, mede door de gezellige sfeer aan boord, en zeker voor anderen ook aan te raden. Wij denken erover om volgend jaar als het gunstig uitvalt zeker weer met de Quovadis mee te gaan.

Gr ,
Joost en Bert

Dit vind je misschien ook leuk...