3e wedstrijd PKC 2013: Westkapelle

Zaterdag 15 juni was het weer zover: de 3e wedstrijd van de pkc vissen. Het is een soort “thuiswedstrijd” want we vissen vanaf de dijk van Westkapelle tot aan Domburg achter de golfbaan.
Rond 7 uur werd ik opgehaald. Hop spullen in de auto en door naar Kamperland waar we Regy inladen en daarna door naar Westkapelle voor de loting van de plaatsen.

Het was al gezellig druk in het dorpshuis van WestKapelle. Ik trok nummer 2 voor ons team: ff kijken op de kaart waar we moeten staan. Na een bakkie koffie en een flinke regenbui op weg naar het parcours. Regy stond in vak E dus
uitgeladen in het dorp ( achteraf veel te ver!): dus hij had zijn lichaamsbeweging wel gehad voor deze zaterdag. Kees R stond in vak D en Nico in vak C maar die was met eigen vervoer. Dus op naar de dijk van Westkapelle: Toon stond in vak B dus daar ff afgeleverd en jawel ff draaien met de bus vol het losse in zand een beetje heen en weer en gelukkig ook kon ik weer verder naar vak A waar Marcel stond.

Het startschot klonk om 10:00 uur en warempel de zon begon te schijnen en heeft de rest van de dag vol geschenen maar de wind werd er niet minder om. Voor mij was er de eerste 3 uur geen visje te vangen terwijl mijn buurman er al 6 had – wat doe ik verkeerd dacht ik? De kentering was er goed door en 200 gr met ankers bleef maar net liggen. Een grote lus in de draad laten vallen door de  wind 6-7 wzw en 45 minuten voor het einde mijn eerste en opeens pak ik er drie achterelkaar ik dacht ‘dat is toch mooi geen nul’ !

Einde wedstrijd had ik toch nog 50 cm bij elkaar gesprokkeld, snel de anderen ophalen en luisteren wat die er van gemaakt hebben toch 4 man met vis dat is niet slecht dacht ik zo. Volgende dag kijken wat de eindscore was: we zijn 11 geworden waardoor we van de 21 naar de 15 plaats zijn gestegen. De volgende pkc is 19 okt op het strand van Noordwijk.

Voor de uitslagen en meer info kijk op www.korpsvissen.nl
(Foto verslag volgt)

Dit vind je misschien ook leuk...