Paling gevangen !? Mei 2013

Paling gevangen !?

Na onze matige vangst van vorige week hebben we nu gelukkig beter visnieuws vanaf de Oosterschelde want er zijn er weer gesignaleerd: paling!  Je hoort en ziet iedereen al denken ‘oh heeft hij dan al paling gevangen’ ? Kort antwoord is nee, maar toch wilde we U dit opmerkelijk verhaal en de mooie actiefoto’s niet achterhouden.

Op een mooie zonnige dag fietsen de buurman en zijn vrouw afgelopen zondag richting de Zandhoek. Mooit uitzicht daar maar deze dag zien ze een kopmeeuw in ‘gevecht’ met een vis. Het was vlak onder de kant en die vis bleek dus een grote paling te zijn.

Knappe vangst!

Na het ‘gevecht’ met de kopmeeuw dreef de paling versuft in het water richting de kant. Na even gewacht te hebben kon de buurman de paling uit het water halen en zag dat deze beschadigd was aan zijn kop. En ja, helaas mogen sportvissers paling niet meer meenemen. Alleen even op de foto zetten en dan snel terug in het water. Het goede nieuws is dat we nu weten dat de paling weer aanwezig is. Hopelijk vangen we binnenkort zelf ook weer eens een paling. Met het juiste zeeaas aan de hengel moet dat dan toch weer lukken! Tot die tijd is het 1-0 . Buurman, gefeliciteerd met deze knappe “vangst” !

Dit vind je misschien ook leuk...