Nachtvissen Banjaard: juni 2017

Nachtvissen Banjaard juni 2017

Op vrijdag 30-06-2017 zijn we weer eens gaan vissen aan het Banjaard strand. Het was laag water op deze zaterdag om 02:15u in de nacht.

Ik had erg naar deze vis sessie uitgekeken om te proberen de eerste tong van het seizoen te vangen. De buienradar zag er ‘s middags goed uit, weinig wind en de regen zou om 05:00u pas goed gaan beginnen. Dus vol goede moed en met vers aas van ‘t Piertje-Colijnsplaat naar Kamperland vertrokken.

Ik was er erg vroeg namelijk om 22:30u maar dat was de bedoeling om lekker lang te vissen. Het begon goed en iedere draai zat er een vis aan de lijntjes. Dat beloofde dus wat te gaan worden dacht ik. Tot half 1 ging dat zo door, in totaal 9 botjes tussen de 20 en 25 cm en 5 kleine zeebaars van rond de 30 cm.

Vanaf af dat moment ging het harder waaien en begon het te regenen (wat volgens mij niet voorspeld was). Dus of ik heb verkeerd gekeken of de buienradar zat weer eens volledig mis.
Heb het volgehouden tot half twee met de hoop dat de wind zou gaan liggen en de regen minder zou worden maar dat was ijdele hoop. Op het moment dat ik echt helemaal doorweekt was ben ik gaan inpakken. Zodoende was ik vroeger thuis dan de bedoeling was en zonder de beoogde vissoorten.

Maar ondanks de neerslag en de toenemende wind toch een leuke avond gehad met wat actie op de lijnen, volgende keer maar proberen om de eerste tong te strikken.
(Hopelijk is de buienradar dan ook wat betrouwbaarder!)

Groet Bert

Dit vind je misschien ook leuk...